mandag 15. desember 2014

De Utvalgte

Jeg har hatt lyst til å skrive en ny historie lenge. Men jeg viste ikke hva den skulle handle om. Hvem hovedpersonene skulle være. Hvem de skulle sloss mot (for det måtte bli litt slossing). Så en kveld kom alt som en bombe. Begynnelsen. Utseende. Jeg måtte bare finne på navn, så kunne jeg begynne.

Neste dag sende jeg melding til Selma. jeg brukte hele søndag-morgen på å finne navn til dem, men jeg er fornøyd med resultetet.

Kaitlyn Blue: Kastanjebrunt hår, smaragdgrønne øyne. Den smarte og snille. Prinsessen.
Sam Hudson: Honningblond hår, himmelblå øyne. Den modige og kjekke. Ridderen.
Toby Averson: Olivenfarget hud, kullsort hår og stormgrå øyne. Den morsomme og tekniske. Narren.

Det er byen Roosevill, en ås, og på andre siden av åsen bor alle monstrene. Tre barn  (en jente og to gutter) blir sendt ut for å sloss mot monstrene, og beskytte Roosevill.

Det er sånn dum Percy Jackson tittel på kapitlene:
Kap. 1: Jeg gjør meg klar til den værste dagen i mitt liv
Kap. 2: Jeg har mitt første møte med verdens dummeste aper
Kap. 3: Vi blir guidet av en snakkende ryggsekk
Kap. 4: For mange stygge fjes som prøver å drepe oss
Kap. 5: Vi møter en liten, rose, levende hårball
Kap. 6: Vi har et stevnemøte med Kaitlyns største frykt

Flere kapittler har jeg ikke. Men ejg har skrevet 20 sider (for hånd). Problemet var at jeg begynte på historien 7. desember. Idag er det 15. desember. Jeg skrev 20 sider på en uke......

Det er ikke noe mer jeg kan si nå, utenom å spoile hele boka.... Takk for meg.

mandag 8. desember 2014

Fantasy

Jeg fikk et oppdrag av læreren min nå. Hvorfor leser jeg så mye? Hvorfor leser jeg fantasy? hva skal til for å få deg til å lese?

1. Hvorfor leser jeg?
- Da jeg var liten, var lesing det kjedligste som fantes. Men jeg tror kanskje det var det for alle. Likevell... Jeg leste grøsser. Jeg syntes grøsser-bøker var veldig bra. Men på hytta en gang, hadde vi dratt til byen like ved. Vi gikk til det lille biblioteket der. Pappa fant en bok. Den het: PERCY JACKSON. Pappa ville at jeg skulle lese den. Jeg ville ikke. Pappa leste den før meg. Så fikk han meg til å lese den. Den var så bra! Den varv dødsbra! Den hadde spenning! Den hadde humor! Den hadde alt! jeg begynte å lese toeren. Så treeren. Så fireren. Så femeren. Jeg brukte fem dager på den siste (nr. 5). Lesing hadde en helt annen mening for meg. Det betydde så mye mer.
Den største grunnen til at jeg leser, er at bøker har alt. Du blir kjent med karakterene. Du blir en del av dem. Hvis de har det vondt, har du det vondt. Hvis de er glade, er du glad. Bøker trekker deg inni et eventyr. Du drar ut på en reise, du ikke kan komme ut fra. Du kan ikke komme tilbake. Det er en reise uten returbillet. Det er bare fantastisk å lese. Du kommer inn i bøkene. Det er veldig fint.

2. Hva slags bøker burde du lese?
- Jeg leser fantasy. Men jeg er en fantasy-jente. Jeg burde annbefale noen bøker. *kremter*: Percy Jackson. Hunger Games. The foult in ours stars. Gone. Den siste lærling (Spooks på engelsk). Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg liker dem så godt. Jeg bare elsker dem. Jeg leste ferdig en bok nå for to uker siden. Athenes merke (The mark of Athena). Jeg gråt. Jeg gråter forsatt. Jeg kommer aldri til å komme over den siste scenen: -We're stayng together. You not getting away from me. Never again. -As long as we're together. *gråter*. Bøker gjør noe med deg. Det er for mange følelser noen ganger. Jeg er veldig sårbar nå. Veldig skjør. Jeg kan ikke forklare det. De bare gkør noe med deg.

3. Hvorfor skriver jeg?
- I hodet mitt, er det mye rart. Alt fra de bøkene jeg leser, samler seg opp i en stor klump. Mine egne tanker er blandet inn der. Denne klumpen presser. Den vil ut. Men hvordan? Hvordan søren skal jeg få alle disse følelsene og tankene ut? Jeg skriver. Jeg får det ut på papir og PC. Alt kommer på en gang. Jeg må få det ut. Det er sånn jeg får det ut. Ved å skrive. Hvis du har noen flere spørsmål, kan du bare spørre. Så skal jeg prøve å svare på det.